Punts d'interès

Carrer Major

El carrer principal de la Vila Closa, que donava accés a l’Església i al Castell per mitjà d’unes arcades gòtiques de l’edat mitjana.

Pujar la costa del carrer Major és començar a endinsar-se en l’antiga Vila Closa. Hi destaquen els arcs i porxades gòtiques dels segles XIII, XIV i XV, que servien d’aixopluc als vianants en dies de pluja, i de botiga i obrador als comerciants artesans durant els dies de fira i de mercat setmanal. Durant aquella època, solia haver-hi una fira important de forma anual, però era habitual que cada setmana hi hagués gent forastera venent els seus productes o utensilis. El funcionament era semblant al d’ara, els mercaders es presentaven a l’ajuntament demanant ocupar un espai per ubicar el seu comerç i pagaven un impost per establir-se a cada una de les porxades.

El carrer d’En Perera, que arrenca del carrer Major a la vora de la Capella de la Mare de Déu del Portal i acaba al Raval d’Algars, té algunes cases de belles façanes obrades amb carreus dels segles XVI i XVII. Entre aquestes cal destacar la gran casa pairal dels notaris Perera, de bella cornisa pètria i avui partida en tres cases particulars. A l’interior de dues cases s’ha conservat gairebé sencer l’Almodí medieval o Casa del Pes de la Vila, edificació del segle XIV, on es feia mercat i contractació de mercaderies i es guardaven les mesures oficials vigents.

Al capdamunt del carrer Major trobem a mà esquerra Casa Mossèn Pere, que acull el Centre d’Interpretació dels Hospitals de Sang de la Batalla de l’Ebre. I a mà dreta trobem el Forn de Genís, amb data de 1761. Cal destacar el gran nombre de forns que hi havia repartits pel poble i dels quals en queda constància en documents dels segles XVI i XVII. Sabem a partir d’aquests documents que es feia una gran quantitat de pa, i no només per la població, que estava en constant creixement, sinó sobretot per la gent que passava per Batea, la qual era nombrosa i havia d’afrontar llargs recorreguts.

Punt d'Informació turística

Veuràs exposats tots els vins dels nostres productors locals, als baixos de l'Ajuntament de Batea.

Plaça Major

L’antic pla, preludi d’una vila emmurallada, s’erigeix avui dia en una plaça imponent, nexe d’unió entre nucli històric i modernitat.

Ca la Vila

Un edifici que presidia l’entrada a la Vila durant l’edat mitjana i que avui alberga serveis per als turistes i els habitants de Batea.

Capella Mare de Déu del Portal

Capella dedicada a la patrona de la Vila, d’estil barroc, amb gran ornamentació i una cúpula de grans dimensions.

Carrer Major

El carrer principal de la Vila Closa, que donava accés a l’Església i al Castell per mitjà d’unes arcades gòtiques de l’edat mitjana.

Carrer del Centre

L’antic carrer del Mig, on destaquen arcs gòtics i un bell finestral del segle XIII que presideix la façana d’una casa.

Portal de Cal Llarg

El portal de Cal Llarg donava accés a la Vila Closa des de la pujada del Torrelló, que en temps passats era extramurs

Portal de l'Àngel

Portal de tipus rebaixat presidit per una dovella amb l’arcàngel Grabriel en relleu, sant protector.

Carrer Cavallers

Carrer on hi vivien els Cardona en una gran casa pairal, amb porxades i detalls del dia a dia dels cavallers.

Esglèsia Parroquial Sant Miquel Arcàngel

L’església Parroquial de Batea, d’estil barroc i façana neoclàssica, presideix el poble amb un campanar i unes dimensions imponents.

Mirador del Picatxo

Mirador amb vistes a la Vall Major, ubicat al cim del Picatxo, on s’hi establiren poblats ibers i un castell medieval.

Portal de Sant Roc

Aquest portal dona accés al carrer Podrit, proper a un enterrament massiu d’empestats que van intentar disminuir aixecant una capella.

Hospitals de Sang

Hospitals de Sang ens ensenya com es va estructurar l’assistència i la xarxa sanitària que es van crear durant la Batalla de l’Ebre

Torre del Castellà

La Torre del Castellà era el lloc on el representant del Castellà d’Amposta feia efectius els drets del seu senyor, recollint els delmes.

Torre de Martí

La Torre Martí tenia funcions d’habitatge i va servir com a casa de pas del rei Martí l’Humà i el seu seguici.

Font de Llavar

La Font de Llavar o de la Vall conserva un abeurador i safarejos monumentals, originaris del segle XVI.

El Calvari

Turó recentment restaurat i enjardinat, idoni per passejar i amb capelles construïdes en els segles XVII i XVIII.

Creu de la Vall

Creu Coberta situada a la Vall Major, ideal per fer una excursió a peu o en bicicleta i endinsar-se entre les vinyes.

Pinyeres

Pinyeres són les restes d’un antic poble que duia aquest nom. Hi destaca l’església de la Transfiguració del Senyor, del segle XIII.

Castell de Sant Joan d'Algars

Pujar fins al turó del Castell d’Algars us permetrà contemplar el seu arc representatiu i unes vistes esplèndides del riu.

Riu d'Algars

El riu d’Algars es troba a uns 9 km de la població i separa els termes de Batea i Maella, desembocant a l’Ebre amb el Matarranya.

Zona esportiva

Per a jugar al futbol, fer natació, partits de pàdel... exercicis al gimnàs amb moltes classes dirigides.