Punts d'interès

Esglèsia Parroquial Sant Miquel Arcàngel

L’església Parroquial de Batea, d’estil barroc i façana neoclàssica, presideix el poble amb un campanar i unes dimensions imponents.

L’església Parroquial Sant Miquel Arcàngel presideix el poble de Batea. Hom pot veure el seu campanar venint des de totes les vies de comunicació. Es començà a construir l’any 1764, en ple segle XVIII, època de progrés econòmic de la vila. És d’estil barroc i façana neoclàssica, obrada amb carreus pel fragatí Francesc Melet, mestre així mateix de la Catedral Nova de Lleida, de la sagristia Major de la Catedral de Tortosa i de l’Església vella de Corbera d’Ebre.

L’església té un airós campanar de murs potents i estructura arquitectònica esvelta, amb un primer nivell base de planta quadrada i un segon nivell de planta octogonal, coronat amb balustrada. La seua altura és de 37,5 metres, la mateixa longitud que les naus laterals, essent una construcció proporcional, amb mides suficients per destacar tenint en compte que l’església ja es troba situada a la part alta del poble.

L’interior del temple és una gran sala de planta basilical, amb tres naus separades per files de pilastres de capitell corinti i gran cúpula de mig punt. Destaca la portalada de pedra d’estil renaixentista procedent de l’església antiga, reconstruïda per a l’accés a la Capella del Santíssim. Al Baptisteri s’ha conservat la pila de batejar original, una peça de pedra monolítica, també procedent de l’anterior església, que atribuïm al segle XIII.

A l’esquerra de l’església hi ha el pla anomenat el Jorn Nou, format a conseqüència de l’extracció de roca per a als carreus de la nova església. Les roques que hi resten, damunt les quals hi ha fonamentades les cases del Picatxo, són tot el que ha quedat de la pedrera de l’església actual.

Enganxades a l’absis de l’església contemporània, van sortir a la llum les restes de la base d’una torre del castell de Batea, així com una altra estructura defensiva adjacent, probablement construïda de pressa i corrents durant la Guerra dels Segadors, amb la finalitat de complementar la primera.

Punt d'Informació turística

Veuràs exposats tots els vins dels nostres productors locals, als baixos de l'Ajuntament de Batea.

Plaça Major

L’antic pla, preludi d’una vila emmurallada, s’erigeix avui dia en una plaça imponent, nexe d’unió entre nucli històric i modernitat.

Ca la Vila

Un edifici que presidia l’entrada a la Vila durant l’edat mitjana i que avui alberga serveis per als turistes i els habitants de Batea.

Capella Mare de Déu del Portal

Capella dedicada a la patrona de la Vila, d’estil barroc, amb gran ornamentació i una cúpula de grans dimensions.

Carrer Major

El carrer principal de la Vila Closa, que donava accés a l’Església i al Castell per mitjà d’unes arcades gòtiques de l’edat mitjana.

Carrer del Centre

L’antic carrer del Mig, on destaquen arcs gòtics i un bell finestral del segle XIII que presideix la façana d’una casa.

Portal de Cal Llarg

El portal de Cal Llarg donava accés a la Vila Closa des de la pujada del Torrelló, que en temps passats era extramurs

Portal de l'Àngel

Portal de tipus rebaixat presidit per una dovella amb l’arcàngel Grabriel en relleu, sant protector.

Carrer Cavallers

Carrer on hi vivien els Cardona en una gran casa pairal, amb porxades i detalls del dia a dia dels cavallers.

Esglèsia Parroquial Sant Miquel Arcàngel

L’església Parroquial de Batea, d’estil barroc i façana neoclàssica, presideix el poble amb un campanar i unes dimensions imponents.

Mirador del Picatxo

Mirador amb vistes a la Vall Major, ubicat al cim del Picatxo, on s’hi establiren poblats ibers i un castell medieval.

Portal de Sant Roc

Aquest portal dona accés al carrer Podrit, proper a un enterrament massiu d’empestats que van intentar disminuir aixecant una capella.

Hospitals de Sang

Hospitals de Sang ens ensenya com es va estructurar l’assistència i la xarxa sanitària que es van crear durant la Batalla de l’Ebre

Torre del Castellà

La Torre del Castellà era el lloc on el representant del Castellà d’Amposta feia efectius els drets del seu senyor, recollint els delmes.

Torre de Martí

La Torre Martí tenia funcions d’habitatge i va servir com a casa de pas del rei Martí l’Humà i el seu seguici.

Font de Llavar

La Font de Llavar o de la Vall conserva un abeurador i safarejos monumentals, originaris del segle XVI.

El Calvari

Turó recentment restaurat i enjardinat, idoni per passejar i amb capelles construïdes en els segles XVII i XVIII.

Creu de la Vall

Creu Coberta situada a la Vall Major, ideal per fer una excursió a peu o en bicicleta i endinsar-se entre les vinyes.

Pinyeres

Pinyeres són les restes d’un antic poble que duia aquest nom. Hi destaca l’església de la Transfiguració del Senyor, del segle XIII.

Castell de Sant Joan d'Algars

Pujar fins al turó del Castell d’Algars us permetrà contemplar el seu arc representatiu i unes vistes esplèndides del riu.

Riu d'Algars

El riu d’Algars es troba a uns 9 km de la població i separa els termes de Batea i Maella, desembocant a l’Ebre amb el Matarranya.

Zona esportiva

Per a jugar al futbol, fer natació, partits de pàdel... exercicis al gimnàs amb moltes classes dirigides.